Promisiuni pentru legumicultorii olteni din partea secretarului de stat MADR, Emil Dumitru

unirea

Joi, 8 octombrie, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Emil Dumitru, s-a întâlnit cu legumicutorii din Olt, dar și din alte județe, care au venit să discute atât cele mai stringente ale lor, dar și despre soarta Casei de Comerț Agroalimentar Unirea.

Potrivit lui Emil Dumitru, Casa Unirea nu se va mai ocupa de comerțul cu amănuntul, ci va încerca să achiziționeze produsele pentru vânzare angro. În acest sens, secretarul de stat le-a promis legumicultorilor că vor fi construite depozite în mai multe zone ale țării.

”Casa de Comerț Unirea o să fie reorganizată. Ea nu se va mai ocupa cu desfacerea și comerțul cu amănuntul, ci se încearcă achiziția pentru vânzare angro. Se vor înființa depozite în mai multe zone ale țării pentru achiziții. Casa Unirea trebuie să devină eficientă și să nu se mai repete episoadele de până acum, când erau două magazine care consumau mai mult decât produceau. Legumicultorii trebuie să se asocieze pentru a deveni mult mai eficienți și a se putea adapta cerințelor pieței. Ei trebuie să intre într-o nouă etapă, să calibreze, să ambaleze și să eticheteze marfa”, a mai subliniat Emil Dumitru.

Ion Păunel, organizator al acestei întâlniri, a precizat că legumicultorii români au nevoie de o astfel de structură, pentru a-i ajuta să-și comercializeze produsele. Potrivit lui, legumicultura are nevoie de programe solide, susținute de Ministerul Agriculturii.

”Legumicultorii au nevoie de desfacere și avem nevoie de Casa Unirea. Vrem ca această entitate să lucreze pentru fermieri. Sperăm ca prin Casa Unirea să intrăm mai ușor în marile lanțuri de magazine. De asemenea, legumicultura are nevoie, în momentul de față, de programe solide care să fie susținute de MADR”, a subliniat Ion Păunel, președinte SPA Olt.

Lasă un răspuns