Coronavirus: petrecere cu peste 170 de persoane, într-un club din Corabia, spartă de oamenii legii

807D4582-B7FF-4489-B50C-462A6AD6B743

Sâmbătă nopatea, peste 170 de persoane și-au dat întâlnire într-un clubul din Corabia pentru a petrece până în zori, însă planurile le-au fost date peste cap de oamenii legii.

La acţiunea de verificare au participat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, Poliției de Frontieră, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, cu suportul Direcției de Sănătate Publică și al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

„În momentul verificărilor, în interiorul clubului respectiv se aflau aproximativ 170 de persoane, fiind încălcate normele de distanțare fizică și cele de protecție individuală. Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au sancționat contravențional administratorul clubului pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 , cu amendă în valoare de 10.000 de lei, întrucât nu au fost respectate măsurile referitoare la suspendarea activității. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 349/2002, în valoare de 3.000 lei  și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 2.500 de lei. Totodată,  polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au sancționat contravențional cu amendă în valoarea de 10.000 de lei , pentru încălcarea prevederilor o sancțiune conform OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei nerespectarea măsurilor în situații epidemiologice deosebite”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Lasă un răspuns