Percheziții în Slatina

E45D7B55-50E6-43AA-955E-72A921F85EC2

În cursul zilei de marți, polițiștii olteni au  efectuat șapte percheziții pe raza municipiului Slatina. În urma acestor acțiuni, zeci de colete cu tutun mărunțit au fost descoperite în șapte oficii ale Poștei Române de pe raza localității, ce aveau ca destinație diverși clienți din țară.

„Ieri, 13 octombrie 2020, începând cu ora 17.00, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au  efectuat șapte percheziții pe raza municipiului Slatina, la sediul și punctele de lucru ale unui operator de servicii poștale și de curierat, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal. În urma perchezițiilor efectuate polițiștii de investigare a criminalității economice au găsit 30 de colete, în interiorul cărora erau 41 de kilograme de tutun mărunțit. Coletele urmau a fi expediate către diverse persoane fizice din țara”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

În urmă cu o săptămână, nouă persoane din Rotunda au fost plasate sub control judiciar, după ce au fost depistate că cultivau și achiziționau tutun foi, pe care le-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat. Prejudiciul adus statului se ridică la suma de 100.000 de lei. 

Lasă un răspuns