14 inculpați trimiși în judecată în dosarul de corupție cu permise și înmatriculări auto

judecataaaa

A general view shows an empty Palestinian parliament in the West Bank city of Ramallah, following Israel's arrest of some 20 Hamas lawmakers across the West Bank June 29, 2006. Israel seized Hamas cabinet ministers in the occupied West Bank on Thursday as it prepared to broaden a military offensive into the northern Gaza Strip, pressuring Palestinian militants to release a kidnapped soldier. REUTERS/Loay Abu Haykel (PALESTINIAN TERRITORIES)

12 persoane au fost trimise în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru trei cauze penale în care au fost cercetat fapte de corupţie. Cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul DGA.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi, în trei cauze penale distincte în care procurorii au lucrat.

Două dintre cauzele penale privesc infracţiuni de corupţie în legătură cu facilitarea promovării examenului de obţinere a permisului de conducere, iar cea de-a treia face referire la o infracţiune de dare de mită.

Într-un dosar, nouă persoane au fost trimise în judecată pentru fapte de corupție, iar alţi doi inculpaţi, implicaţi în acelaşi dosar, recunoscându-şi faptele şi semnând cu procurorul acorduri de vinovăţie.  

„Cei nouă  inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru un număr total de 12 infracţiuni, respectiv 3 infracţiuni de cumpărare de influenţă, o infracţiune de cumpărare de influenţă în formă continuată (3 acte materiale) şi o infracţiune de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), o infracţiune de trafic de influenţă, două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată (în total 8 acte materiale) şi două infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă. (…) În cauză, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, în baza ordonanţelor de delegare, au efectuat activităţi investigative şi de cercetare penală care au probat că, trei dintre inculpaţi, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor 3 inculpaţi, au pretins şi primit de la ceilalţi 5 inculpaţi sume de bani cuprinse între 100 şi 600 euro pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, Registrului Auto Român – Reprezentanţa Olt, Direcţiei Generale Economice (Impozite şi Taxe) din cadrul Primăriei Slatina, în scopul facilitării promovării examenului de obţinere a permisului auto – proba practică, precum şi îndeplinirii formalităţilor necesare înmatriculării unor autovehicule şi urgentarea înmatriculării“, se menţionează în comunicatul DGA. 10 dintre inculpaţi au fost cercetaţi sub control judiciar.

În cel de al doilea dosar patru inculpaţi au fost trimiși în judecată pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă. Al treilea a fost deschis pe numele unui şofer surpins sub influenţa alcoolului pe un drum din Scorniceşti. Acesta a încercat să-i mituiască pe poliţiştii pentru a nu i se reţine permisul de conducere. La începutul lunii septembrie, faţă de inculpat a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Lasă un răspuns