Bătrânii din Centrul din Slatina află dacă sunt infectați cu SARS CoV 2

batrani

Astăzi vom afla rezultatele celor 132 de teste prelevate beneficiarilor , ieri, în Centrul de Îngrijire și Asistență din Slatina, după ce 28 de angajață au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Din cei 138 angajaţi, 28, care sunt asimptomatici și sunt carantinați la locul de muncă.

„Noi am testat aproape lunar, în toate centrele. Testarea a avut loc luni la Slatina , doar personalul, conform procedurii, a fost testat, şi având în vedere rezultatele au fost testaţi şi rezidenţii, 132 beneficiari“, a declarat directorul direcţiei Generale de asistenţă şi Protecţia Copilului, Rădița Piroșca.

DGASPC Olt se confruntă de ani buni cu un deficit de personal, iar situația apărută adâncește această problemă.

„Vom stabili, în funcţie şi de rezultate, modul de lucru pentru perioada următoare de 14 zile. Posibil carantină în serii de 14 cu 14 zile. Deja, conform planului nostru de măsuri stabilit la începutul perioadei de pandemie, avem pregătite spaţii pentru astfel de situaţii încât, eventual, beneficiarii care vor fi pozitivi să primească îngrijire în spaţii separate de cei care sunt negativi. Dacă se stabileşte carantinarea la centru a beneficiarilor pozitivi, suntem pregătiţi pentru a separa şi a aplica măsurile“, a completata Piroșca.

Totodată, testarea angajaților și a beneficiarilor din centrele DGASPC Olt continuă.

Lasă un răspuns