NEREGULI grave la ANSVSA privind pesta porcină – Ce a descoperit Corpul de control al premierului

Corpul de control al primului ministru a verificat ANSVSa şi 8 dintre direcţiile judeţene şi a stabilit că nu a fost respectat Programul naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane, fiind cumpărate doar cinci din opt incineratoare mobile, anunță news.ro.

”Corpul de control al prim-ministrului a efectuat o acţiune de documentare la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor: Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu-Mare, Suceava şi Timiş („ANSVSA”), care a vizat perioada 01.01.2018 – 01.01.2020. Au fost verificate modalităţile de atribuire, încheiere şi derulare a contractelor de achiziţie a incineratoarelor mobile de către DSVSA Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu Mare, Suceava şi Timiş, precum şi de asigurare a capacităţii operaţionale a echipamentelor astfel achiziţionate şi alte aspecte considerate relevante de către echipa de documentare”, a transmis, joi seară Executivul.

Potrivit concluziilor acţiunii de documentare, ANSVSA, prin DSVSA judeţene, nu a respectat prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane („Programul naţional”), ca urmare a faptului că au fost achiziţionate doar cinci din opt incineratoare mobile.

Nota de informare a fost transmisă către Cabinetul Prim-ministrului, spre informare; Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, spre analiză şi valorificare şi Curtea de Conturi a României, spre informare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continue reading