Direcția Silvică Olt vinde lemne de foc

lemne

Direcția Silvică Olt are alocată pentru iarna aceasta o cotă de 90.000 de metri cubi de material lemnos pentru foc. Oltenii care nu au cumpărat lemne pentru iarnă pot să achiziționeze ori de la pădure, ori să le fie livrat direct acasă. Diferențele sunt doar cele de costuri.

Oltenii care nu au reușit să își facă stocurile de lemne de foc pentru iarnă pot să cumpere de la Direcția Silvică la preturi mult mai mici comparativ cu cel practicat de comercianți. Anul acesta pădurarii au tăiata peste 90.000 de metri cubi de material lemnos și este pus în vânzare la Ocoalele Silvice. Pentru a putea cumpăra lemne trebuie depusă o cerere scrisă la Ocolul Silvic , primărie sau direct la pădurar.

Clienții au două variante: să își procure lemnul direct  direct din pădure sau să solicite transport . Cea de a doua variantă este ceva mai scumpă. Prețurile variază între 200 și 350 de lei metro cub , direct din pădure.

Dacă în alți ani a existat o criza a lemnului, anul acesta oamenii au de unde achiziționa. Cei 90.000 de metri cubi de lemne este doar cota alocată pentru județul Olt. Mulți oameni cumpăra lemne și din județele învecinate. Mai mult, în ultimii ani, oltenii care si-au instalat centrale termice pe lemne au cumpărat peleți.

”Anul acesta nu mai putem vorbi de o criză a lemnului de foc. Noi am constatat, din ritmul vânzărilor, că este ceva mai scăzut. Iar prețurile, sigur că și noi, ne aliniem pieței”a spus Cătălin Matei, directorul Direcției Silvice Olt.

Anul trecut Direcția Silvică a pus in vânzare 94 000 de metrii cubi de masă lemnoasă, iar până la finalul anului a fost vândută întreaga cantitate. Cele mai multe solicitări sunt  în februarie -martie lucru ce determină suplimentarea masei lemnoase puse în vânzarea.

Lasă un răspuns