Peste 7.000 de tablete va primi Oltul de la Ministerul Educației

tablete

Vesti bune pentru elevii care nu au tablete, telefoane sau laptopuri pentru a intra in direct cu cadrele didactice, la orele online.

Oltul urmează să primească tabletele promise de Ministerul Educației.

În primăvară , Inspectoratul Școlar a centralizat necesarul de dispozitive la nivelul județului. Astfel că, în urma analizei datelor introduse în SIIIR la gimnaziu au fost identificați 2092 la nivel gimnazial , la primar au fost identificați 4189 de elevi ,  la învățământul profesional au fost identificați 285, iar la liceu au fost identificați 184 de elevi. Totodată au fost identificați și 846 de elevi ce nu au acces la tehnologie, aceștia provenind din sistemul particular, din școlile sanitare. Tablete vor primi și 73 de cadre didactice ce au declarat că nu au acces la dispozitive cu acces la internet. Din primele calcule, se pare , totuși ca Oltul va primi mai multe tablete, decât a fost estimate.

” Oltului i-au fost alocate 77237 de tablete iar ele vor fi distribuite respectând condițiile impuse de lege. Se va ține cont de faptul că elevii provin din medii defavorizate sau nu dispun de niciun dispozitiv cu conectare la internet, dar și elevii care s-au întors între timp în țară și nu dețin un astfel de dispozitiv”, a spus inspectorul general ISJ Olt, Victor Iacobescu.

Tabletele vor fi distribuite în funcție de anumite condiții, iar părintele va face o cerere și va primi tabletele în baza unei declarații pe proprie răspundere.

În perioada aceasta, mai multe autorități locale au achiziționat a tablete pentru elevi. Totodată , unii copii din comunități defavorizate au primit dispozitivele necesare pentru orele on line și din donații.

Lasă un răspuns