TRANSPORT ILEGAL DE LEMNE DEPISTAT DE POLIȚIȘTII OLTENI

ipjjjj

Astfel, la data de 20 octombrie 2020, polițiștii au depistat, pe raza comunei Osica de Sus,  un ansamblu de vehicule, încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că transportul era efectuat de o societate comercială, cu sediul în Suceava, iar între datele înscrise în avizul de însoțire și cantitatea de material lemnos transportată există discordanțe.

Societatea comercială a fost sancționată contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.
 
De asemenea, polițiștii au confiscat cei peste 7 metri cubi material lemnos, care nu erau menționați în documente și i-au predat Ocolului Silvic Caracal.
 
”Reamintim faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora”, au anunțat reprezentanții IPJ Olt.

Lasă un răspuns