Un județ intră în carantină

covid

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat, marţi, după ce judeţul a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, că măsurile vor fi luate pe localităţi, în funcţie de incidenţa din fiecare dintre acestea. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că se vor “intensifica activităţile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, în special acolo unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire a depăşit 3 cazuri la 1.000 de locuitori, anunță news.ro.

Înainte de şedinţa CJSU Alba, prefectul Nicolae Albu a explicat că măsurile se vor lua în funcţie de incidenţa pe localităţi.

“Deci măsurile le vom lua după incidenţa maximă pe localităţi. Spre exemplu, avem incidenţamaximă la Aiud şi la Ocna Mureş, acolo vom lua intensifica măsurile. Noi deja am luat măsurile din zilele trecute, municipiul Alba, municipiul Sebeş, municipiul Aiud, sunt trecute deja pe scenariul roşu, şcolile sunt online”, a declarat el.

Lasă un răspuns