Lucrările la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești au fost ACCELERATE

drumul expres

Umbrărescu a apăsat pedala accelerației în septembrie, raportând salturi spectaculoase pe șantierele de la Drumul Expres Craiova – Slatina- Pitești.

În luna septembrie au fost raportate progrese cât tot anul pe șantierele de pe Drumul Expres Craiova Pitești (“Autostrada Ford”). Astfel, pe lotul 1 al tronsonului 2 lucrările sunt realizate în proporție de peste 51%, după un avans de peste 24 puncte procentuale consemnat luna trecută. Și lotul 2 al tronsonului 2 este finalizat în proporție de 46%, după ce firmele lui Umbrărescu au raportat pe septembrie un progres de aproape 23 puncte procentuale, arată datele actualizate ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Concret, în acest moment, au început lucrările de turnare a primelor straturi de asfalt au fost începute de constructorul Tronsonul II al Lotului 1 de pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești. Asfaltul se toarnă spre comuna Voineasa, respectiv zona care devine centura ocolitoare a orașului Balș.

Două tronsoane, respectiv II și III, tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești are o lungime de 121,185 kilometri și o valoare estimată la puțin peste 5,5 miliarde de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Lucrările sunt estimate să se finalizeze in 2023.

Lasă un răspuns