Sănătatea, prioritatea numărul unu pentru Marius Oprescu

oprescuuuuuuuuuuuuu

În ultimii ani, Consiliul Județean a derulat mai multe proiecte prin care dezvoltat și modernizat sistemul medical din județ.

Potrivit președintelui Marius Oprescu și în următorii patru ani vor continua aceste proiecte, ba mai mult se vor extinde și la alte spitale din județ. Până acum punctul central al investițiilor a SJU Slatina, dar se lucrează și la unitatea medicală din Scornicești și Schitu.

”Așa cum am spus-o și în ședința solemnă de astăzi, cu gânduri de continuare a investițiilor, de asemenea cu gândul de a-mi ține angajamentul față de olteni, acela pe care l-am făcut în perioada campaniei electorale, și în același timp cu echilibru și dialog, pentru că asta este cheia unei administrații eficiente.
Sunt lucruri pe care le-am început, al Spitalul Județean de Urgență Slatina, și nu numai, și al Spitalul de psihiatrie Schitu-Greci și ele trebuie continuate, atât al Schitu-Greci, unde avem în construcție un nou pavilion pentru o nouă secție și pentru alte ramuri pe care spitalul – sper să-l termin chiar în anul 2021, nu în acest mandat – al SJU Slatina mai sunt multe lucruri de făcut și bineînțeles că în continuare sănătatea rămâne o prioritate și cred că acest an greu pentru toată lumea, pentru întreg mapamondul, ne-a demonstrat că sănătatea trebuie să fie o prioritate”, a spus Marius Oprescu, președinte CJ Olt.

Lucrările de la Scornicești sunt aproape gata, iar în proiect este inclusă și schimbarea mobilierului învechit.

”Lucrări SJU Scornicești – lucrările sunt în proporție de 70% făcute, cred, etajul trei al clădirii de acolo a fost reabilitat tot, se lucrează la etajul doi, în perioada următoare sperăm să-l terminăm, de asemenea au fost anumite renovări și reparații și la etajul unu, care fusese renovat mai demult și s-a schimbat o parte din mobilier”, a completat Oprescu.

Alte investiții deja în curs sunt la Schitu-Greci unde spitalul a fost extins pentru a face față cererii.

”La Schitu-Greci este vorba de construirea unui nou pavilion, de geronto-psihiatrie, este vorba despre un pavilion nou, sperăm să-l includem și în organigrama spitalului și să avem contract cu casa națională de Sănătate atunci când se va termina, este vorba despre un pavilion în care se vor trata persoanele bolnave de Altzheimer și în același timp și adicțiile, adică consumatorii de alcool și de substanțe stupefiante”, a conchis președintele CJ Olt.

Lasă un răspuns