4500 de fermieri olteni au cerut sprijin financiar

21

Peste 4500 de fermieri din Olt au solicita sprijin financiar, după ce activitatea lor a fost afectată de criza generată de COVID 19.  Majoritatea cererilor depuse sunt din partea sectorului vegetal, iar 1200 de crescători de animale au solicita și ei acest sprijin financiar.

S-a încheiat perioada în care fermierii au putut să depună cerere pe măsura 21prin care vor primi sprijin financiar, temporar pentru că au  fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19.

Din Olt peste 4500 de fermieri au solicitat acest sprijinul financiar care poate ajunge până la 7.000 de euro.

‘În perioada 25 septembrie 2020 și până în prezent au fost depuse cereri de sprijin, la nivelul judeţului Olt, în sectorul zootehnic – bovine, ovine sau caprine au fost depuse 1.200 de cereri, iar în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi  s-au depus 3.300 de solicitări’ , au anunțat reprezentanții APIA Olt.

Potenţialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepţional sunt fermierii active și crescătorii de animale și  fermieri din sectorul vegetal înscrişi în evidenţa APIA . Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei şi urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Lasă un răspuns