Crucea Roșie Olt duce în școli pastă și periuțe de dinți

dinti

Începând de săptămâna aceasta 10.290 de elevii din clasele primare din Olt vor primi pachete ce conțin pastă și periuță de dinți dar un program pentru igiena orală. Voluntarii de la Crucea Roșie Olt vor distribui în școli  aceste pachete, iar 80 de cadre didactice ce au fost instruite vor supraveghea realizarea programului.

”Săptămâna acesta vom distribui în toate școlile din Slatina pachete ce conțin pasta de dinți, periuță de dinți dar și un program pe care cei mici vor bifa faptul că s-au spălat de dințișori. Pachetele vor ajunge și în școlile din județ, acolo unde au fost identificate categorii vulnerabile. La final cei care au completat programul vor primi o diplomă pentru cei mai curăței dințișori. Acest program se desfășoară în parteneriat cu un important producător de pastă de dinți”, a spus Simona Capisizu, director Crucea Roșie Olt.

Pe lângă produsele de igiena dentară, în școli vor fi distribuite și alte produse de igienă. Fiecare școală va primi 45 de săpunele de mâni și alte produse de igiena. Acestea vor fi distribuite , în special, în școlile unde cursurile au loc față în față.

Acest program derulat de Crucea Roșie a devenit o tradiție în Olt. Parteneriatul cu firma producătoare de pastă de dinți se desfășoară de 3 ani.

Lasă un răspuns