Se suspendă olimpiadele școlare, în anul 2020-2021

“În anul școlar 2020-2021, competițiile școlare, extrașcolare, așa-numitele olimpiade se vor suspenda”, a anunțat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari. Decizia de a organiza doar anumite olimpiade online ar crea discriminare, a argumentat oficialul.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 2 noiembrie, la Biblioteca Central Universitară, de ministrul educației și cercetării – Monica Cristina Anisie, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar – Luminița Barcari, secretarul de stat pentru proiecte cu finanțare externă – Mihaela Popa, președintele ARACIP – Șerban Iosifescu.

Numărul mare al competițiilor școlare și al elevilor participanți, precum și varietatea modalităților de desfășurare a competițiilor nu permit organizarea competițiilor școlare conform regulamentelor proprii în vigoare“, a declarat Luminița Barcari.

Secretarul de stat a precizat că “decizia a organiza doar anumite olimpiade și concursuri școlare în mediul online ar crea o discriminare între elevi“.

În anul școlar 2020-2021, competițiile școlare, extrașcolare, așa-numitele olimpiade se vor suspenda“, a încheiat Barcari.

SURSA : EDUPEDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura