Polițiștii au destructurat o rețea de cămătărie: infractorii reușiseră să păcălească cel puțin 18 oameni

Mascatii-la-Caracal

”La data de 4 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal de şantaj, camătă, lovire sau alte violenţe şi furt calificat, au efectuat 4 percheziţii domiciliare în municipiul Târgu Jiu (3) şi în comuna Turcineşti (1). Totodată, au fost conduse, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, trei persoane, faţă de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi camătă”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Faţă de un bărbat, de 35 de ani, bănuit de şantaj şi camătă, de un bărbat, de 36 de ani, bănuit de camătă şi faţă de un bărbat, de 31 de ani, bănuit de complicitate la infracţiunea de camătă, toţi din Târgu Jiu, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore.

Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit că faptele ar fi fost săvârşite în perioada 2017 – 2020, faţă de 18 persoane, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, iar, în cursul zilei de joi, cei trei bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

Lasă un răspuns