Angajații DGASPC riscă să rămână fără salarii în perioada Crăciunului

oprescu

Guvernul demonstrează pe zi ce trece că a uitat de cetățenii României. Și din păcate cei mai afectați sunt cei ce provin din categoriile sociale defavorizate. Pentru guvernul Orban bătrânii și copiii din centrele DGASPC, dar și cei care angajații care au grijă de aceștia.

De luni bune președintele CJ Olt, Marius Oprescu a anunțat că nu mai sunt bani pentru plata salariilor angajaților DGASPC. În toată această perioadă CJ Olt a susținut asistența socială, iar în localități, autoritățile locale au făcut același lucru.

CJ Olt a alocat către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului 70 de milioane de lei, deşi conform legii contribuția este de 10 % din suma necesară. În toată acestă perioadă Guvernul a alocat doar 27 de milioane lei.

„În momentul de faţă DGASPC Olt are un deficit în ceea ce priveşte plata salariilor pe ultimele două luni. Aşa cum ştiţi, există o lege care spune că Guvernul poate veni cu o contribuţie de până la 90 la sută şi autoritatea locală, respectiv Consiliul Judeţean, trebuie să pună minim 10 la sută. Numai că disproporţia este una gravă. În momentul de faţă, CJ a pus 70 de milioane de lei, iar Guvernul 27 de milioane de lei. Ne mai trebuie aproximativ 15 milioane de lei să putem închide situaţia de la DGASPC. Am făcut demersuri pentru că nu suntem singurul judeţ, în alte părţi spre deosebire de noi sunt cu câteva luni în urmă cu plata salariilor.Lucrurile nu sunt deloc în regulă. Probabil că nici în perioada următoare nu ne aşteptăm la nimic bun din partea Guvernului. Deja am primit o adresă de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale prin care ne cere să ne uităm bine prin excedentele bugetare şi să găsim noi soluţii să acoperim aceste găuri. Vreau să vă spun că CJ Olt nu mai are aceşti bani. Dacă Guvernul nu va da aceşti bani, Direcţiile din toată ţara vor rămâne, pe ultimele luni, fără salarizare”, a declarat în timpul conferinței de presă de astăzi președintele CJ Olt, Marius Stănescu.

Totodată, Oprescu, a subliniat faptul că CJ Olt s-a asigurat ca beneficiarii să nu aibă de suferit. Contractele pentru asigurarea hranei bătrânilor și copiilor sunt semnate.

Lasă un răspuns