Doi instructori auto au fost reținuți: Au cerut bani de la candidați pentru obținerea permiselor de conducere

scoala

Trei instructori auto de la două școli de șoferi din Giurgiu sunt cercetați după ce ar fi pretins și primit bani de la candidați pentru obținerea permiselor de conducere. Doi dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA), trei instructori auto de la două școli de șoferi din Giurgiu au fost duși joi la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. După audieri, doi dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență în formă continuată și fals în înscrisuri.

Conform polițiștilor, în perioada 2018-2019, aceștia ar fi pretins și primit bani de la candidați ai celor două școli de șoferi pentru obținerea permisului de conducere. Totodată, ar fi pretins și primit bani de la alte persoane, susținând că ar putea interveni pe lângă funcționarii din cadrul SPCRPCIV Giurgiu în vederea programării acestora în regim de urgență și promovarea probei practice în mod fraudulos, precum și pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule.

„De asemenea, în unele situații, cei trei suspecți au pretins și primit sume de bani de la candidați pentru a le obține, în mod fictiv, fără a fi consultați, fișele medicale necesare pentru înscrierea la examenul pentru obținerea permisului de conducere sau pentru preschimbarea acestuia”, se mai arată în comunicat.

În cadrul acestui dosar mai sunt cercetate alte cinci persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fals și uz de fals, a mai transmis DGA.

Lasă un răspuns