JAFUL PNL- GUVERNUL NU RENUNȚĂ LA VÂNZAREA COMPANIILOR DE STAT

Deși legea propusă de PSD pentru “protejarea intereselor naţionale în economie” a fost promulgă încă se mai dorește vânzarea unor companii românești.

Practic ofertele de listare din partea companiilor de stat, inclusiv a celui mai mare producător de energie electrică din România, compania Hidroelectrica, sunt îngheţate pentru următorii doi ani pe fondul promulgării acestei legi.

Proiectul a fost iniţiat de PSD a fost atacat de PNL la Curtea Constituţională, dar cererea a fost respinsă ca neîntemeiată. Cu toateacestea social-democrații susțin că, încontinuare Guvernul vrea să vândă, la prețuri mult prea mici, cel puțin patru companii cu capital de stat.

”Bătălia legislativă pentru salvarea Romgaz, Hridroelectrica, CEC și Exim Bank continuă. În plină pandemie, în plină criză economică, Guvernul Iohannis-Orban are lucruri mai importante de făcut decât combaterea SARS Cov2, salvarea vieților oamenilor și a locurilor de muncă. Vor să vândă, pe nimic, tot ce a rămas din patrimoniului statului român.Pe lista lui Cîțu se află Romgaz, Hridroelectrica, CEC și EximBank, cele mai profitabile companii românești. De aceea au atacat la CCR proiectul prin care Parlamentul a respins modificările făcute prin OUG la legea 173/ 2020 privind protejarea intereselor naționale.PSD a încercat să îi oprească încă de când am avut primele semnale despre ceea ce pregătește Guvernul PNL. Am votat în Parlament legea 173/2020 prin care s-a interzis vânzarea “participațiilor statului” în perioada de criză generată de pandemie, adică în următorii 2 ani.Este o lege similară cu un act normativ adoptat în Germania, o țară care știe să își protejeze patrimoniul național.Pebtru a ocoli legea, Guvernul a emis o ordonanță de urgență prin care a restrâns interdicția doar la vânzarea “acțiunilor”, nu a “participațiilor statului”, cum era în legea PSD.Adică, o privatizare mascată care înseamnă distrugerea acestor companii pe care Guvernarea PSD le-a capitalizat și le-a făcut profitabile, și sute de mii de români care rămân fără locuri de muncă.Liberalii își asumă toate acestea, ba mai mult, pasează răspunderea, din nou, românilor și spun că ei au prevăzut acest lucru în Programul lor de guvernare pe care oamenii îl cunosc și dacă i-au votat, înseamnă că sunt de acord cu tot ce fac ei.Cu alte cuvinte, românii vor ca Guvernul PNL să vândă tot.Vor să nu mai existe banci ale statului, vor ca gazul românesc și energia produsă de Hridroelectrica să fie gestionate de companii străine.Vor ca în locul imobilelor acestor companii să apară mall -uri sau cartiere rezidențiale construite de “băieții deștepți” din domeniul imobiliar.Adică, românii dau siguranța unui trai mai bun, pe austeritatea și interesele antinaționale ale PNL”, a declarat deputatul de Olt, Marius Iancu

Lasă un răspuns