Marius Iancu, despre continuarea activității în piețe

BCB2587D-FD3A-4628-82F1-D46C5C006BA5

Camera Deputaților a decis, marți, în calitate de for legislativ decizional, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri.
Pe marginea acestui subiect, deputatul de Olt, Marius Iancu a făcut următoarea declarație:

“Amendamentul privind redeschiderea piețelor a fost votat în unanimitate, în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților, adică inclusiv deputații PNL au considerat aberantă măsură Guvernului Orban de a închide piețele și de a-i obliga pe români să cumpere fructe și legume din supermarket- urile care sunt deschise.
Liberalii nu au mai avut curaj, în plen, să voteze împotriva propriului Guvern, dar în interesul românilor și s-au abținut.

Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile, este uluitor pentru toată lumea.
Decizi să închizi piețele și târgurile, să ții producătorii în frig că să nu își poată vinde marfa, să lași să înghețe bătrânele care vin, de la țară, cu o mână de pătrunjel și câteva ouă ca să le vândă la oraș, pentru a câștiga un ban în plus pentru medicamente, deaoarece Guvernul PNL nu le mărește pensia, dar oferi o nouă șansă la un profit mai mare lanțurilor de supermarket-uri.” a declarat parlamentarul.

Lasă un răspuns