Medicii din Spitalul Slatina nu mai au medicamente pentru pacienții COVID

sju

Spitalele suport COVID-19 din județul Olt sunt, în acest moment, la capacitate maximă. La Slatina, situația este îngrijorătoare. Numărul pacienților care ajung în secțiile de terapie intensivă crește de la o zi la alta, iar paturile sunt insuficiente. Potrivit președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, se fac toate demersurile pentru ca efectivul de paturi și de ventilatoare să facă față cu brio valului mare de cazuri .
Consiliul Județean Olt a făcut mai multe adrese către Ministerul Sănătății prin care solicita un anumit număr de medicamente, dar fără succes. Județul nostru a primit doar 20 de doze de Remdesivir, insuficiente pentru tratarea corespunzătoare a tuturor pacienților internați la secțiile ATI.
În acest moment, la secțiile de terapie intensivă din județul Olt sunt internați 25 de pacienți.

“La Spitalul Slatina, Tocilizumab nu au în acest moment, nu li s-a dat. Noi avem adrese făcute, tot timpul facem adrese, sunt câte două adrese pe săptămână. Avem 20 de flacoane de Remdesivir. Dacă e să aplici, că trebuie dat acest tratament cinci zile la fiecare pacient, vă daţi seama că înseamnă tratamentul pentru patru pacienţi. Atât. Am văzut şi azi de dimineaţă la ştiri că premierul României, Ludovic Orban, a spus că Remdesivirul există. (…) Noi, în momentul de faţă, avem 14 bolnavi la ATI. Deci, numai dacă vorbim de bolnavii de ATI şi să faci tratamentul complet, timp de cinci zile, îţi dai seama că nu au cum să ajungă. Am văzut, chiar ne-au acuzat pe noi, preşedinţii de consilii judeţene de altă culoare politică, că facem campanie electorală pe acest subiect. Dar eu vă spun pe cifre: avem 20 de doze, avem 14 bolnavi internaţi la ATI şi, conform protocolului, un bolnav trebuie să ia cinci zile. Spuneţi dumneavoastră, unde e adevărul?”, a declarat Oprescu.

Potrivit GCS, în judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 4.861 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 367 de cazuri, cel mai mare număr de cazuri noi raportate zilnic până acum. 

Lasă un răspuns