Investiții pe bani europeni în educația din Slatina

tablete

 La aproape două luni de la începerea noului an școlar, tabletele pentru toți elevii olteni au întârziat să apară. Pentru a rezolva cât mai rapid situația, administrația slătineană a venit în ajutorul unităților de învățământ din oraș pentru a încerca să grăbească întreg procesul de achiziție al acestor device-uri.
Dosarul de achiziție se află acum pe masa Ministerului Educației. Momentan nu se știe o dată exactă a venirii tabletelor. Potrivit primarului Slatinei, Emil Moț, decizia finală se află acum în mâinile guvernanților.

„Noi am depus proiectul pentru fiecare școală, este un proiect integrat din partea Primăriei Slatina, în afară de Liceul «Ion Minulescu», care și-a făcut singur proiectul, sper ca și acesta să fie aprobat. În prima zi, când a fost deschisă axa, noi am fost pregătiți, am depus. A ieșit ministrul Educației la zece ore de la deschidere și a spus că fondurile au fost epuizate

Noi am depus proiectul pentru tablete și calculatoare, sper să se aprobe, pentru ca avem un staff foarte bun la Fonduri Europene. De-a lungul anilor, avem proiecte de peste 1.300 de miliarde de lei, bani europeni, proiectele noastre sunt excelent făcute și vom aduce în Slatina tablete, table inteligente, calculatoare, absolut tot ceea ce este nevoie. Nu doar pentru învățământul online, cât și pentru învățământul în clase, când se va termina această nenorocire”, a declarat primarul Slatinei.

La nivelul județului Olt, 50 de unități de învățământ au aplicat prin intermediul administrațiilor locale, 5 și-au depus dosarele pe cont propriu, iar restul au mers pe mâna Inspectoratului Școlar Județean.

Prin proiectul „E-EDUCAȚIE în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu”  privind dotarea unităților de învățământ slătinene, a cărui valoare este de aproximativ 16,9 milioane de lei, bani accesați din fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, municipalitatea dorește achiziționarea a 12.005 echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar, 699 laptopuri, 397 sisteme desktop și monitor, 106 sisteme All-In-One, 177 camere web, 211 camere web videoconferință, 207 proiectoare, 102 ecrane proiecție pe trepied, 138 ecrane proiecție pe perete, 222 table interactice și 109 routere wireless.

Lasă un răspuns