Melatonina, noul tratament posibil pentru vindecarea de COVID-19

Virology Lab Work As Europe On Coronavirus High Alert

A laboratory worker places a test tube containing a patient's sample into a box during coronavirus detection tests in the virology research labs at UZ Leuven university hospital in Leuven, Belgium, on Friday, Feb. 28, 2020. China has kick-started a clinical trial to speedily test a drug for the novel coronavirus infection as the nation rushes therapies for those afflicted and scours for vaccines to protect the rest. Photographer: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg via Getty Images

O cercetare recentă arată că melatonina, hormon implicat, printre altele, în reglarea somnului, ar putea fi o opţiune pentru tratarea COVID-19.

Melatonina este o substanţă chimică produsă de epifiză, o glandă mică aflată la baza creierului. Substanţa se găseşte şi sub formă de suplimente, acestea fiind prescrise, de pildă, celor care nu pot dormi bine. Organismul nostru secretă melatonină doar pe timpul nopţii. Punctul culminant al producţiei de melatonină este la mijlocul nopţii, iar apoi nivelul începe să scadă, producţia diminuându-se pe măsură ce apare lumina zilei. Cea mai mare cantitate de melatonină este secretată în primii ani de viaţă, după care scade, pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Potrivit webmd.com, hormonul, care reglează ritmul circadian al organismului și ciclul de somn-veghe, a fost asociat cu o probabilitate redusă cu 30% de infectare cu coronavirus.

”Este important de subliniat faptul că oamenii nu trebuie să ia melatonină fără să se consulte cu un doctor înainte” spune Feixiong Cheng, autorul acestei cercetări. Deși este entuziasmat de această descoperire, Feixiong Cheng a mărturisit că e nevoie de mai multe studii observaționale pentru a confirma beneficiul clinic al melatoninei asupra pacienților infectați cu COVID-19.

Pe baza datelor unor pacienți bolnavi de COVID-19, echipa care a realizat această cercetare a observat o legătură între folosirea melatoninei și un grad scăzut de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Cercetătorii s-au uitat în mod special la simptomele și cauzele morții pentru cei care au făcut o formă gravă de COVID-19 sau alte boli, cum ar fi sepsis și insuficiență respiratorie, pentru a vedea dacă din medicamentele deja existente pe piață Există vreunul care să fie de ajutor pentru cei bolnavi de COVID-19.

Per total, ei au determinat că bolile autominue, de plămâni și neurologice se aseamănă cel mai mult cu noul coronavirus. Cercetătorii au identificat 34 de potențiale medicamente care ar putea fi de ajutor, în fruntea acestei liste fiind melatonina.

Lasă un răspuns