Campanie de solidaritate a partidelor politice

lumanre

Partidele politice și-au întrerupt campania electorală în solidaritate cu victimele de la Piatra Neamț. Zece pacienți au decedat și șapte persoane, inclusiv doctorul care a sărit în ajutorul acestora, sunt în stare gravă, în urma incendiului de pe Secția ATI a SJU Piatra Neamț. Medicul a suferit arsuri pe o suprafață importantă a corpului și a fost adus la București, iar de aici, duminică dimineață, a fost transferat la Baza 90 Otopeni de unde a plecat cu o aeronavă militară către o unitate medicală din Bruxelles, Belgia. Focul a izbucnit într-unul dintre cele două saloane de terapie intensivă, unde erau internați 16 bolnavi, intubați și diagnosticați cu infecția COVID-19.

Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, anunțând că acțiunile de campanie electorală ale liberalilor vor fi suspendate timp de trei zile.

„Momentele grele prin care trece România ne pun pe toți la grea încercare. După criza provocată de pandemia de Coronavirus prin care trecem, o nouă tragedie ne-a zguduit seara trecută. Drama provocată de incendiul de la Spitalul Piatra Neamț în urma căruia zece persoane și-au pierdut viața ne determină să ne plecăm frunțile cu empatie, durere, compasiune și respect pentru medicul care a pus viața pacienților mai presus de propria viață. Astfel, în semn de doliu și solidaritate cu familiile bolnavilor care au pierit în incendiul de ieri (sâmbătă n.r.), Filiala Olt a PNL a decis să suspende orice activitate de campanie electorală pentru următoarele trei zile”, a declarat Liviu Voiculescu, candidatul PNL Olt pentru funcția de senator în Parlamentul României, la alegerile din 6 decembrie.

Și social-democrații au anunțat același lucru.

”În semn de respect pentru tragedia de la Piatra Neamț , PSD își suspendă orice acțiune de campanie electorală . Sănătatea este prioritară! Marcel Ciolacu” este mesajul șefului PSD.

De asemene acestei inițiative s-au alăturat și cei de la USR -PLUS și PPUsl.

”Din respect pentru victimele de la Piatra Neamț, suspendăm astăzi orice activitate electorală. Sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț” au anunțat reprezentanții USR PLUS.

,,Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) anulează acțiunile electorale, după tragedia de la Piatra Neamț. cauza tragediei de la Piatra Neamț, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) anulează acțiunea prevăzută pentru astăzi, de lansare a programului politic pentru perioada 2021 – 2024.În fapt, toate acțiunile electorale preconizate pentru această perioadă sunt anulate. Umaniștii transmit condoleanțe familiilor îndoliate,, au declarat umaniștii.

Lasă un răspuns