Emil Albotă:”PSD oferă siguranță medilui academic”

emil-albota-616

Printre proiectele prinse în Programul de guvernare al PSD se numără și cel pentru educație. Potrivit candidatului la funcția de deputat, Emil Albotă, social democrații susțin programe durabile pentru modernizarea învățământului superior și pentru cercetare, dezvoltare și inovare.

” În timpul Guvernării PSD, mediul academic a participat activ la consultările strategice care au avut loc la Ministerul Cercetării și Inovării, după ce s-au reorganizat Consiliile Consultative. Vocea mediului academic trebuie să fie auzită și vedem, în această perioadă grea prin care trecem, cât de importante sunt consultările cu specialiștii. De asemenea, susținerea capitalului uman în educație rămâne o prioritate a Guvernării PSD, pentru ca învățământul superior să fie de calitate, flexibil, centrat pe student și adaptat cerințelor de pe piața muncii. Propunerile PSD pentru învățământul superior vizează: creșterea fondului de burse și stabilirea valorii bursei minime astfel încât aceasta să acopere cheltuielile de cazare, masă, materiale de studii; stabilirea unei sume anuale ce poate fi acordată, sub formă de vouchere profesionale, pentru participarea la cursuri acreditate de formare profesională; scutirea de impozit pe o perioadă de 5 ani pentru start-up-urile și spin-off-urile inițiate de studenți sau cadre didactice sub 40 de ani.

În timpul Guvernării PSD, salariile profesorilor universitari s-au majorat, în medie, cu 57%. Vom continua, pentru că, în Programul de Guvernare, sunt prevăzute noi creșteri salariale care să ofere siguranță cadrelor didactice și să îi încurajeze pe absolvenți să rămână în mediul universitar, unde este nevoie de cunoștințele și viziunea lor”, a declarat Emil Albotă.

Lasă un răspuns