Brătoi:” Presiunea asupra sistemului sanitar este una uriașă”

bratoi

Spitalele din Olt, aflate sub coordonare CJ, au avut parte , în ultimii ani, de mai multe investiții. Printre acestea se numără și unitatea medicală din Schitu.

De patru ani acest spital este manageriat de Sorin Brătoi, care a reușit să implementeze mai multe proiecte. Acestea au ca scop dezvoltarea infrastructurii medicale, dar și gestionarea actualei crize sanitare.

”Ca manager de spital, m-am confruntat mereu cu noi provocări și cu situații în fața cărora trebuie să cântărești rapid și să iei decizii corecte, atât din punct de vedere financiar, dar mai ales din punct de vedere a siguranței sanitare a pacienților internați. În acest moment, presiunea asupra sistemului sanitar este una uriașă, iar eu, ca medic, cu rol de coordonare a activității Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci, sunt siderat de lipsa sprijinului Guvernului, dar salut sprijinul acordat de către ordonatorul principal de credite, Consiliul Județean Olt, personal de către Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, care a răspuns prompt tuturor solicitărilor spitalului nostru, născute din nevoia de a gestiona această criză sanitară provocată de virusul SARS-Cov-2”, a declarat Brătoi.

Candidatul social-democrat pentru Senat , medicul Cristian Brătoi, susține că în Programul de guvernare al PSD sunt prinse mai multe măsuri de relansare a sistemului medical. Acesta vorbește de o finanțare ce va scoate din colaps întregul sistem.

Sistemul medical va avea o alocare suplimentară a minim 0,5% din PIB, în fiecare an, până în 2024.59,2 miliarde euro – buget total destinat Sănătății 2021-2024, dintre care:• 53,94 miliarde de euro – contribuție națională;• 4,77 miliarde de euro – fonduri europene;• 0,5 miliarde de euro – împrumut BIRD.

”Prin programul de guvernare, Partidul Social Democrat propune pentru Sănătate o serie de măsuri coerente, de impact, care să scoată rapid sistemul sanitar românesc din starea de colaps și haos generalizat, în care a fost adus de către Klaus Iohannis alături de GUVERNUL LUI “condus” de către aghiotantul Ludovic Orban. PROGRAM PE TERMEN SCURT – ASIGURAREA REZILIENȚEI SISTEMULUI DE SĂNĂTATE ÎN TIMPUL PANDEMIEI:• evitarea colapsului financiar și profesional din sănătate;• asigurarea funcționalității și profesionalizării depline a sistemului de sănătate publică implicat în gestionarea pandemiei SARS CoV-2;• asigurarea asistenței medicale, inclusiv ATI, pentru persoanele infectate cu SARS CoV-2, dar și pentru pacienții cu alte patologii;• asigurarea stocurilor de echipamente de protecție, teste de diagnostic, medicamente, materiale sanitare și reactivi;• asigurarea unei asistențe medicale spitalicești accesibile și de bună calitate”, a completat Brătoi

Lasă un răspuns