Peste 4.503 de medici din Olt vor să se vaccineze anti-COVID

vaccin

Mult așteptatul vaccin anti-COVID nu este acceptat de toți medicii. În Olt, puțin peste jumatate din medicii din județ acceptă să se imunizeze anti-covid.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că s-au solicitat deja primele 4.503 doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, peste 50% din personalul medical din județ urmând a fi imunizat.

” D.S.P.-Olt a catagrafiat un număr de 4.503 persoane care doresc sa se vaccineze împotriva infecției SARS-Cov 2, pentru vaccinarea următoarelor categorii de persoane: personalul medical si auxiliar din unitățile sanitare publice si private; personalul medical si auxiliar din unitățile de asistenta sociala si de îngrijire; personalul medical si auxiliar din laboratoare medicale, radiologie, imagistica
medicala; personalul medical si auxiliar din serviciile de ambulanta;
personalul medical din ambulatoriile de specialitate, policlinici, dispensare medicale; personalul medical si auxiliar din cabinetele medicale individuale ( CMI ) , medici de familie si alte specialități medicale”, au anunțat reprezentanții DSP Olt.

Pentru limitarea extinderii infecției SARS-CoV-2, specialiștii în sănătate publică recomandă locuitorilor județului evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave; respectarea măsurilor de distanțare socială, purtarea corectă a măștii, asigurarea condițiilor pentru igienă și/sau dezinfecția mâinii.

Lasă un răspuns