Reduceri la transport pentru unii dintre români. Cine va avea parte de beneficii

tren

Transportul redus la jumătate pentru o categorie de români. Pentru unii va fi o veste îmbucurătoare, pentru alții dimpotrivă. Conform unui proiect de lege inițiat de patru senatori PNL, reducerile la transport pentru pensionari ar putea fi acordate după alte criterii. Sunt persoane care nu au primit până acum, și ar putea primi aceste reduceri, dar sunt și persoane cărora li se vor lua aceste beneficii.

Reduceri la transport

Reducerile la transport îi vizează pe pensionari și ar putea fi acordate și după alte criterii, în afară de cele stipulate prin legea actuală. Patru senatori din partea Partidului Național Liberal, printre care și Alina Gorghiu, au inițiat un proiect de lege care vizează categoriile de pensionari care beneficiază de reduceri sau gratuități la transportul intern.
Conform acestui proiect, reducerile la transport ar putea fi acordate și după alte criterii. La acest moment, pensionarii care primesc indemnizație socială nu au dreptul la cele șase călătorii pe an cu reducere de 50% din tarif. Dacă proiectul inițiat de către liberali va fi aprobat, de aceste beneficii vor avea parte și pensionarii care iau indemnizația socială.

Potrivit datelor Casei Naționale de Pensii Publice, în momentul de față aproximativ 950.000 de persoane beneficiază de această indemnizație.

„Având în vedere faptul că beneficiarii indemnizației sociale pentru pensionari au cele mai mici venituri din sistemul public, considerăm că adresabilitatea prevederilor legale este în primul rând către această categorie de persoane vârstnice”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

SURSA STIRI 24

Lasă un răspuns