Unire Slobozia: ”Clubul nostru detestă astfel de practici, CSM SLATINA încalcă principiile consacrate ale sportului cum ar fi PRINCIPIUL MERITULUI SPORTIV”

fotbal poza teren

Restanța dintre Unirea Slobozia și CSM Slatina nu s-a mai disputat miercuri, din cauza cazurilor de COVID-19 raportate la echipa din Olt. Astfel, conform regulamentului pe timp de pandemie, meciul va fi decis în defavoarea echipei care a amânat partida la data programată inițial, Unirea Slobozia. Slătinenii vor câștiga la ”masa verde” cele trei puncte.

Echipa învinsă nu se mulțumește însă cu această situație și a emis un comunicat pe pagina de Facebook prin care aduce mai multe acuze echipei CSM Slatina. Mai exact, precizează că oltenii puteau disputa partida, în ciuda celor trei cazuri pozitive, lucru perfect adevărat dacă ținem cont de protocolul medical. Acesta menționează clar că o echipă poate juca următorul meci din calendar, dacă are cel puțin 13 jucători valizi.

Unirea Slobozia a făcut apel la criteriul sportiv pe care, din punctul ei de vedere, CSM Slatina nu îl respectă. A făcut trimitere la sezonul trecut din Liga 3, chiar când stagiunea a fost oprită din cauza instaurării pandemiei în România, când CSM Slatina a cerut să se joace meci de baraj pentru promovare în Seria 3. Era pe locul 2, sub Progresul Spartac, și a cerut duel în dublă manșă pentru stabilirea echipei care urcă în Liga 2.

Conform programarilor meciurilor Ligii a II a, la data de 07.11.2020 ar fi trebuit sa aibe loc partida dintre AFC UNIREA 04 Slobozia si CSM Slatina. Ca urmare a numarului mare (15) de jucatori depistati pozitiv COVID din cadrul echipei noastre, partida s-a amanat in data de 18.11.2020, ora 14.00.

In data de 18.11.2020  CSM Slatina aduce la cunostiinta ca are un numar de 3 jucatori depistati pozitiv, iar ceilalti contactcti (conform si presei din Olt ) si astfel au inteles sa nu se prezinte pentru disputarea partidei ce fusese reprogramata, in aceasta situatie se considera ca meciul este pierdut de echipa care a generat reprogramarea jocului, in speta clubul AFC Unirea 04 Slobozia,  in coformitate cu decizille Comitetului Executiv al FRF.

Clubul nostru detesta astfel de practici, CSM SLATINA incalca defapt principiile consacrate ale sportului cum ar fi PRINCIPIUL MERITULUI SPORTIV, principiu pe care clubul din SLATINA l-a sustinut cu mare indarjire in MAI 2020, echipa fiind pe locul 2, in seria III liga 3, au beneficiat de barajul de promovare in Liga 2, datorita acestui MERIT SPORTIV pe care acum il uita cu desavarsire ,cu siguranta isi va aduce aminte de el inca de maine 19.11.2020, suntem convinsi ca vor juca urmatoarea etapa din 21.11.2020.

Oricare dintre echipele care trebuie sa isi dispute meciurile se pot afla intr-o asemenea situatie si atunci ne intrebam care sunt realele masusri de protectie ale corectitudinii disputarii meciurilor si nu in ultimul respectarii principiului fair play-ului, al meritului sportiv, ale incurajarii unui sistem sanatos care sa nu speculeze situatii de criza

Clubul nostru a respectat competitia atat la meciul amanat de Farul Constanta, amanat de echipa constanteana , cat si la meciul de sambata, 14.11.2020, cu echipa din Recea, am deplasat un numar de 15 jucatori din care 6 juniori iar 2 jucatori au plecat spre Baia Mare vineri dimineta dupa  14 zile de izolare”, se arată într-un comunicat plin de greșeli publicat de AFC Unirea 04 Slobozia.

Lasă un răspuns