Vin ninsorile în România! Când începe iarna să se instaleze

zapada

Vin ninsorile în România. După o vară secetoasă și o toamnă lungă și caldă, meteorologii anunță venirea frigului. Iarna se instalează în România și urmează ninsori, nu doar în zonele montane. Potrivit specialiștilor, vremea se schimbă din acest weekend când temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă.

Potrivit meteorologilor, vremea începe să se strice din acest weekend. Sâmbătă și duminică va fi o schimbare semnificativă, mai ales în vestul, centrul și nordul țării, unde temperaturile maxime nu vor depăși 9 grade Celsius.

Precipitațiile își vor face apariția spre seară și pe parcursul nopții, sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase din partea de nord și centru a țării.

Prognoza meteo 18 noiembrie 2020

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, pe măsură ce ne apropiem de finalul ultimei luni din această toamnă, putem spune că vremea își urmează parcursul normal.

”Sâmbătă și duminică vom observa o schimbare semnificativă, pentru că vremea se va răci mai ales în partea de vest, centru și nord a țării, unde vorbim de temperaturi maxime care nu vor mai depăși 9 grade Celsius, cu precipitații mai ales spre seară și parcursul nopții, chiar predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase din partea de nord și centru a țării, iar la munte vor predomina ninsorile”, a declarat pentru Digi24, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Ceața a pus stăpânire peste mai multe zone din țara noastră. În ultimele zile, meteorologii au emis o serie de coduri galbene de ceață. Astăzi au fost în vigoare două coduri, unul care a expirat la ora 13.00, și altul care este valabil până la ora 14.00.

Codul este valabil astăzi, 18 noiembrie 2020, de la ora 11:00 până la ora 14:00 și vizează județul Botoșani. Aici se vor semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

SURSA Stiri24

Lasă un răspuns