SISTEMUL SANITAR DIN ORAŞUL POTCOAVA, BLOCAT DE COVID-19

6.000 DE LOCALNICI AU RĂMAS FĂRĂ MEDICI DE FAMILIE: UNUL A MURIT, ALTUL E ÎN SPITAL, IAR ASISTENTA E ÎN IZOLARE.

Sistemul sanitar este blocat din cauza pandemiei de COVID-19, în oraşul Potcoava, din judeţul Olt.  Unul dintre medici a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, iar altul este internat în spital din același motiv. La rândul ei, asistenta medicală este în izolare la domiciliu. Dispensarul s-a transformat în altar, la intrare fiind aduse zeci de flori și lumânări.

Situație dramatică pentru cei peste 6.000 de localnici din Potcoava. De două săptămâni, cabinetul medicilor de familie este închis. Alexandra Ţenescu, medicul de familie care îşi desfăşura activitatea în orașul Potcoava de peste 30 de ani, s-a stins din viaţă, pe patul de spital de la SJU Slatina. Celălalt medic de familie din oraş, care îşi desfăşura activitatea în dispensarul din localitate, a fost, de asemenea, confirmat cu COVID-19, astfel că, la momentul actual, pacienţii din oraş nu pot apela la servicii medicale.

„Nu avem un medic să ne dea o reţetă”

Alexandra Ţenescu, medic de familie, în vârstă de 65 de ani, din oraşul Potcoava, a murit în urma infecţiei cu COVID-19. „Nu ştiu ce o să ne facem. Nu avem un medic să ne dea o reţetă, mai ales acum, când e şi virusul ăsta”, spune Ioana Marinescu, localnică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura