TOT MAI MULȚI PACIENȚI NETESTAȚI ȘI CU FORME SEVERE DE COVID AJUNG LA ATI DIRECT DE ACASĂ

coronavirus

Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” din Capitală, a tras un semnal de alarmă. Tot mai muți pacienți cu forme severe de pneumonie cauzată de COVID-19 ajung la spital. Se pare că oamenii deși au simptome nu acționează și ajung apoi la spital în stare gravă.

Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” a declarat că mulți pacienți își fac rău singuri. Ea spune că un număr mare de persoane nu apelează la medicul de familie sau serviciul 112 decât când nu mai pot respira.

„Suntem încă la un nivel destul de ridicat. E un număr mare de teste pozitive și un număr mare de pacienți care se adresează spitalelor, în condițiile în care, din punctul meu de vedere, numărul de pacienți care au simptomatologie și care sunt la domiciliu încă netestați este mare. Tot mai mulți pacienți ajung cu forme severe de pneumonie care necesită internare și nu au testare efectuată. În jurul lor au alte persoane pozitive, simptomatice, dar care nu sună nici măcar medicul de familie și nici DSP pentru a solicita testare sau 112.

Este o situație care a început să fie prezentă în ultimele zile sau pe care eu am constatat-o la Institutul “Marius Nasta” ca fiind prezentă sau din ce în ce mai frecventă. Pacienți cu forme severe de afectare care ajung în Institut cu saturații de 50-60%, veniți direct de la domiciliu, netestați și care nu se reușește compensarea stării lor de insuficiență respiratorie și necesită internarea în terapie intensivă.”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Lasă un răspuns