Veste bună! Beneficii uriașe pentru români începând cu luna decembrie

vesti

Guvernul a decis în iulie, prin OUG 115/2020, lansarea acestui program pentru sprijinirea persoanelor defavorizate  prin acordarea de mese calde. Câteva luni mai târziu, prin OUG 174/2020 s-a decis extinderea categoriilor care pot beneficia de aceste tichete.

În condiţiile în care în decembrie va începe distribuirea acestor tichete sociale, Ministerul Fondurilor Europene a emis un comunicat prin care face o serie de clarificări privind acest program.

Cardul social pentru mese calde îl pot primi:

  • Pensionarii care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani, care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, indiferent că vorbim de indemnizația socială pentru pensionari sau de alte drepturi primite de la casele de pensii;
  • Persoanele şi familiile fără adăpost, persoanele care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au un domiciliul stabil.

Fiecare beneficiar va primi 180 lei/lună. Totuşi, pentru că acest card va fi distribuit la începutul lunii decembrie, însă persoanele eligibile au fost stabilite începând cu luna septembrie, sumele regăsite pe card vor fi următoarele:

  • pentru perioada septembrie-decembrie 2020, beneficiarii eligibili vor primi sumele alocate pentru patru luni, respectiv 720 lei;
  • pentru perioada octombrie-decembrie 2020 – 540 lei;
  • perioada noiembrie-decembrie 2020 – 360 lei;
  • pentru luna decembrie 2020 – 180 lei.

Cardul poate fi folosit pentru cumpărarea numai şi numai a meselor calde. Acesta poate fi utilizat doar în unităţile de alimentaţie partenere Edenred şi Sodexo care prepară/ servesc/ livrează mâncare preparată termic. Lista partenerilor din judeţul beneficiarilor furnizată împreună cu card-ul.Suma maximă care poate fi folosită într-o singură zi pentru a cumpăra mese calde este de 40 lei. Dacă depăşiţi această sumă va trebui să plătiţi diferenţa cu numerar sau cu un card bancar.

Lasă un răspuns