Crucea Roșie desfășoară o nouă campanie de prevenție COVID

crucea

În vederea limitării infectării populației cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul municipiului Slatina, Filiala de Cruce Roșie Olt a desfășurat cu sprijinul voluntarilor o activitate de informare în zona piețelor din municipiu.

”Voluntarii au vorbit cu oamenii aflați în zonă despre normele de igienă, dar și despre efectele virusului asupra sănătății mintale și despre efectele stigmatizării întâlnite frecvent la persoanele care au contractat boala și care au revenit ulterior în colectivitate. Acțiunea face parte din campania națională de informare a Crucii Roșii Române desfășurată în parteneriat cu United States Agency for International Development (USAID) și Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC)”, a declarat Simona Capisizu, director Crucea Roșie Olt.

Acțiunile fac parte dintr-o campanie demarată la nivel național, ce va dura timp de 4 luni și are ca obiectiv informarea despre despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.

Proiectul are în vedere și ajutorarea a 8.122 de familii nevoiașe cu pachete cu produse de igienă din 40 de județe.

„Crucea Roșie Română rămâne în continuarea in prima linie a ajutorului umanitar alături de cei aflați în nevoie. Conform misiunii noastre, avem în vedere sprijinul acestora cu produse de igienă. Suntem conștienți, totodată, că un rol foarte important în limitarea transmiterii noului coronavirus este informarea corectă și completă. Cu sprijinul voluntarilor noștri, vom ajunge acolo unde informația este greu de obținut, unde oamenii nu au acces la materiale de informare și de protecție sau unde există un grad înalt de scepticism privind urgența situației în care ne aflăm”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucea Roșie Română.

Campania națională de informare a populației se desfășoară și în sistem online, inclusiv pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns