O jurnalistă de la Realitatea PLUS are COVID-19

covid-1

O jurnalistă de la Realitatea PLUS a anunțat, pe o rețea de socializare, că s-a infectat cu noul coronavirus. Mădălina Chițac relatează că nu știe când, cum și unde s-a infectat, însă și-a dat seama de simptome după o zi de muncă.

Am vrut de mult timp să scriu niște rânduri, da abia acum mi-am făcut curaj. Așa că iată-le:

M-am tot gândit că la un moment dat tot o să mă îmbolnăvesc. Am încercat să mă protejez cât de mult pot și să amân acest eveniment. Numai că, într-un final, s-a întâmplat. Nu știu când, cum sau de unde m-am infectat. Cert e că într-o zi m-am trezit cu rezultatul “Pozitiv” în față.

Cum a începutul totul? După o zi de muncă. Am avut dureri urâte ale mușchilor de la picioare. Prima dată m-am gândit că sigur e din cauza tocurilor. Purtasem toată ziua tocuri, mai bine de zece ore, și-am crezut că ele sunt cauza. Dar mi-am pus niște semne de întrebare pentru că durerile erau prea mari. Și mi-am zis că “n-are cum doar din cauza botinelor cu toc să simt asta”.

Mai apoi, durerile s-au mutat în toți mușchii din corp. În aceeași seară s-au instalat durerile de cap și frisoanele. Am luat paracetamol și am încercat să dorm. Numai că, din trei în trei ore, mă trezeam. Fie din cauza durerilor, fie din cea a frisoanelor.

Au urmat două zile în care m-am simțit efectiv ca o persoană beată. Eram amețită, confuză, mă simțeam în altă lume. Și o chestie super ciudată, pe care n-am mai trăit-o până acum: am fost acaparată de o oboseală cruntă. N-am fost în stare să fac nimic. Dormeam, mă trezeam, și în câteva zeci de minute mi se făcea din nou somn. De parcă luasem somnifere. Evident, oboseala era însoțită de dureri de cap și musculare. Trecuseră frisoanele, dar începuseră durerile de gât.

În a treia zi de la primele simptome m-am decis să fac testul. Și n-aș fi crezut că sunt bolnavă. Mai ales că toți din jurul meu îmi spuneau: “calmează-te, e doar o simplă răceală, mai ales că n-ai avut febră și nu ți-ai pierdut gustul și mirosul.”

După 24 de ore de la prelevarea probelor a venit și rezultatul. Era dimineața, mă trezisem, dar oboseala încă mă ținea în pat. M-am logat pe contul de la clinica medicală, gândindu-mă că poate a venit rezultatul. Venise. Era încărcat într-un fișier PDF. Îl deschid. Nu citesc toate rândurile, erau multe detalii. Dar îmi sar în ochi cuvintele “Pozitiv, s-a detectat ARN SARS-CoV-2”.

Recunosc, am fost puțin șocată. Am stat câteva minute cu telefonul în mână și am citit de mai multe ori acel document. “E incredibil și nu pot să cred că mi se întâmplă tocmai mie”, îmi spuneam în minte.

Evident, mulți nu credem sau suntem sceptici. Și chiar și atunci când credem, tot nu știm exact despre ce e vorba până nu simțim pe propria piele. Așa și cu mine. Credeam în virus, m-am protejat, dar n-am înțeles pe deplin care-i treaba cu virusul ăsta decât atunci când m-am îmbolnăvit.

Ce-i cu această postare până la urmă? Voiam să povestesc experiența mea. Și, evident, să vă sfătuiesc să aveți grijă de voi și de cei dragi vouă. Celor sceptici vreau să le transmit că virusul chiar există. Acum mai au în față încă un exemplu pentru asta.

Eu am fost norocoasă și n-am avut nevoie de spitalizare, dar virusul reacționează diferit de la organism la organism. Și tocmai de aici vin teama și panica. Sentimente care m-au încercat și pe mine în toată perioada asta.

Sunt bine acum. În continuare în carantină. Mai am de stat ceva timp până să mă pot întoarce la viața de dinainte.

Mi-am propus să scriu aici tot ce-am trăit. De la simptome, până la gânduri și frici. Așa că o să mai vedeți postări de la mine pe subiectul ăsta. Culmea, carantina asta a venit la pachet și cu niște lecții pe care altfel poate că nu le-aș fi învățat.”, este mesajul postat de Mădălina Chițac.

Lasă un răspuns