Vești importante pentru toți românii: Anul 2021 vine cu o nouă taxă

taxa

Odată cu venirea noului an, pentru români apar noi taxe, chiar dacă criza economică apărută în urma pandemiei noului coronavirus SARS-CoV-2 se resimte destul de mult în buzunarele tuturor.

Noua taxă ce ar putea scoate banii din buzunarele tuturor poate fi recuperată de la stat printr-o anumit procedură.

Începând de anul viitor, de fiecare dată când veți cumpăra o sticlă de apă sau o doză de bere, veți plăti la casă cu 50 de bani mai mult. Suma reprezintă garanția pentru reciclare. După ce ați golit și ați spălat recipientul din sticlă, plastic sau aluminiu îl veți putea duce înapoi la magazin și veți primi înapoi cei 50 de bani achitați inițial.

Actul normativ care reglementează sistemul garanție-returnare (Hotărârea pentru stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile) a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Mediului.

Potrivit notei de fundamentare, ambalajele constituie atât o parte esențială în manipularea mărfurilor, cât și una dintre problemele acute ale societății moderne. În vederea limitării impactului ambalajelor asupra mediului și pentru a reduce eliminarea finală, se impune identificarea unor soluții de optimizare a gestionării durabile a acestora, pentru a conserva și a îmbunătăți calitatea mediului, pentru a proteja sănătatea umană și pentru a asigura utilizarea prudentă, eficientă și rațională a resurselor naturale.

Lasă un răspuns