Spitalele vor avea heliporturi din aluminiu de la Slatina

aliminiu

Vimetco Extrusion, filială ALRO, a devenit furnizor pentru una dintre cele mai sofisticate industrii, oferind produse cu valoare adăugată foarte mare pentru construirea de heliporturi.

Vimetco Extrusion a încheiat un parteneriat cu ABC Development Aviation, o companie certificată ca dezvoltator și instalator de elemente de aerodrom și infrastructură pentru dezvoltarea platformelor tip heliport fabricate în România.

Primul beneficiar al platformelor realizate din profile de aluminiu produse la Slatina este heliportul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, care deține în acest moment punțile de aterizare necesare pentru elicopterele care transportă cazuri de urgență.

Mai mult, după realizarea acestui proiect în Bistrița, cel de-al doilea heliport este construit în prezent la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

„De mai bine de 15 ani ne-am concentrat programul de investiții pe fabricarea produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și astăzi suntem încântați și mândri să vedem că o altă companie din Grupul ALRO a intrat în această ligă superioară și a pătruns într-una dintre cele mai sofisticate industrii, reușind să devină furnizor pentru heliporturi, un domeniu definit de o înaltă calitate, precizie în execuție și livrare la termen. Intrând în această arie exclusivistă din industria aluminiului și finalizând acest prim proiect în conformitate cu așteptările partenerilor, colegii noștri de la Vimetco Extrusion vor oferi un sprijin semnificativ și necesar societății, în care experiența și expertiza acumulată de-a lungul anilor vor fi aduce valoare și comunității, dar și domeniului medical din România”,a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, președintele Consiliului de Administrație al ALRO, Marian NĂSTASE.

După finalizarea primelor heliporturi, alte două proiecte similare sunt, în prezent, în discuții, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie” din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Lasă un răspuns