30 de studenți la Medicină și doi medici rezidenți vin în spitalele din Olt

doctori-rezidenti-290y

30 de studenți la Medicină se alături medicilor din spitalele COVID din Olt. Timp de 60 de zile ei vor prelua o parte din sarcinile personalului medical din unitățile medicale din Slatina, Caracal și Balș.

Medicii olteni care se ocupă de pacienții bolnavi de COVID-19 primesc ajutoare. 30  de studenți de la Medicină intră voluntar în linia întâi alături de cadrele medicale. În perioada următoare vor fi semnate ordinele de repartizare a studenţilor voluntari în mai multe unităţi sanitare din ţară. Astfel că, timp de 60 de zile la Slatina, Caracal și Balș vor fi repartizati studentii ce vor prelua din sarcinile medicilor.

„Pentru activitatea desfăşurată în cadrul unităţilor spitaliceşti, studenţii voluntari vor beneficia de drepturile prevăzute la articolul 9 din Oordonanța de Urgență a Guvernului 197 din 18 noiembrie 2020 privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv: un premiu lunar de 2.500 lei (care se suportă din bugetul aprobat potrivit legii Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă); pentru studenţii voluntari care sunt repartizaţi la unităţi beneficiare din alte localităţi decât cele în care se află instituţiile de învăţământ la care sunt înmatriculaţi sau cele în care au domiciliul sau reşedinţa, la cererea acestora, se asigură: cazarea şi masa, de către unitatea beneficiară sau de către autoritatea administraţiei publice de la nivel local sau judeţean pe raza căreia funcţionează unitatea beneficiară; un premiu lunar suplimentar în cuantum de 20 de lei pe zi, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt; transport, la începutul şi la terminarea perioadei de voluntariat, cu mijloacele specifice din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi structurilor subordonate acestuia”,a declarat Florin Homorean, prefectul județului Olt

În spitalul din Slatina sunt așteptați  11 studenți de la facultatea din Craiova. Totodată, în spitalul din Slatina vor fi detașați și doi medici rezidenți.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Lasă un răspuns