Ce le pregătește Orban funcționarilor publici, după 6 decembrie

LudovicOrban

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre măsurile pe care le va lua după 6 decembrie, dacă va rămâne la Palatul Victoria. Șeful PNL vrea să modifice mai multe legi, inclusiv cea a funcționarului public.

“Promit să modific Legea statutului deputaților și senatorilor ca să nu mai existe posibilitatea demisiei în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Cine este contra pensiei speciale, trebuie să voteze această lege. Trebuie să facem un pic de curățenie în parlament. Noi dădeam o OUG, iar parlamentul o modifica printr-o lege. Pregătim legea educației, codul administrativ, legea sănătății. Și legea statutului funcționarului public trebuie modificată. Singura modalitate pentru a accede într-o funcție este concursul. ANFP să nu mai în subordinea Guvernului, să avem garanția că cine este funcționar public, este funcționar și nu vrea o carieră politică. Oamenii votează mai degrabă pentru un program de guvernare serios. Noi trebuie să luăm modelul din alte țări. Acum ai delegare, detașare pentru a ocupa o funcție publică. Modalitatea de evaluare a funcționarului s-a transformat în una formală, care nu ține cont de criterii clare.

Cel mai greu mi-a fost să lucrez cu oameni angajați pe criterii politice, pe pile. Trebuie să înțeleagă orice manager politic că trebuie să aibă funcționari care să-și facă treaba”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns