Marian Anghel: ”O țară se face bine începând cu noi”

anghel

Educația este un domeniu prioritar în programul de Guvernare al Partidului Național Liberal pentru mandatul 2021 – 2024. „Dezvoltăm România Educată” dar și pentru candidatul liberal Marian Anghel.

Acesta este director al Liceului ”Petre Pandrea’ din Balș și s-a făcut remarcat prin introducerea în unitatea de învățământ a unor proiecte inovatoare.

”O țară se face bine începând cu noi, oamenii comunității, cei care am ales să nu rămânem în zona de confort, ci s-o zdruncinăm. (…) INVESTIȚIA ÎN OAMENI, în dezvoltarea lor: pe lângă altele, am implementat în Balș cel mai inovator proiect național- EduNetworks – care aduce resurse, instruire, instrumente moderne, precum și organizarea unor sesiuni de lucru cu comunitatea locală. Domeniile sunt diverse: dezvoltare personală, literație, digitalizare, comunități de practică, gândire critică, leadership. Prin program, în Balș, 200 de profesori, peste 2500 de elevi si de două ori mai mulți părinți sunt parte a unei transformări sistemice, începând cu septembrie 2019 și până în august 2023. Finanțarea este exclusiv privată, eu coordonez activitatea pentru 12 școli din Olt iar rezultatele sunt deja vizibile. INVESTIȚIA ÎN TEHNOLOGIE: am început prin a tehnologiza complet liceul pe care-l conduc și am ajuns să asigur tuturor școlilor din Balș sprijinul pentru consultanță, realizarea și depunerea proiectelor cu finanțare europeană printre primele din țară în cadrul Acțiunii 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC în domeniul e-educație, proiecte prin care peste 2400 de elevi ( tablete) , 200 profesori ( laptopuri), 80 de săli de clasă (echipamente IT) vor primi tehnologia necesară formării competențelor secolului 21, cu valoare totală de peste 1 milion de euro. SPAȚII MODERNE pentru facilitarea personalizării educației. Am proiectat , am propus și m-am implicat în toate demersurile care au condus la aprobarea investiției pe fonduri europene a unui centru dedicat activităților pentru dezvoltarea competențelor complexe ale copiilor și tinerilor. Asta în timp ce administrația liberală a inclus în prioritățile de reabilitare toate școlile din oraș. PROGRAME EDUCAȚIONALE. Am inițiat mai multe variante educaționale sau culturale pentru sute de elevi: Primele grupe de program After School din oraș, în urma unui proiect câștigat în valoare de 20000 euro, conceptul de centru de documentare obținut prin concurs național, centre de pictură, ceramică, șah, robotică, etc. Avem expertiză acum, e loc pentru dezvoltarea și scalarea lor.Efectul acestor lucruri se vede în rezultatele elevilor, tehnologizare, calitatea relațiilor interumane, implicare în comunitate, gradul de integrare în societatea viitorului și în piața muncii. Duminică vă solicit susținerea pentru acest mod de a face politică, politica comunității bazată pe gândire strategică, care prin vot se poate face auzită și poate schimba credințe”, a declarat Maria Anghel, candidat al PNL Olt

Lasă un răspuns