AMENDAȚI DE ITM PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR ANTI–COVID

În perioada a desfășurat în perioada 10 – 24 noiembrie 2020 inspectorii ITM Olt au desfășurat mai multe controale în cadrul unei campanii naționale. Peste 50 de salariați au fost verificați dacă le sunt respectate drepturile privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea și sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID 19.

Astfel, potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate 42 controale (nr. total de lucrători ai unităților controlate: 15.041, din care: 415 desfășoară activitate în regim de telemuncă și muncă la domiciliu, 12.521 au programul de muncă decalat). În urma verificărilor efectuate au fost dispuse 31 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care 5 avertismente și 2 amenzi în valoare de 3.000 lei.

Și în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate 32 controale în urma cărora au fost dispuse 40 măsuri de remediere a deficiențelor și au fost aplicate 40 avertismente. Potrivit șefului ITM Olt, cele  mai frecvente deficiențe constatate au fost: neorganizarea programului de lucru astfel încât să se realizeze decalararea acestuia cu cel puțin o oră; neîntocmirea actelor adiționale la contractele individuale de muncă pentru salariații care desfășoară activitate în regim de telemuncă; nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidența timpului de muncă; neactualizarea planului de prevenire conform evaluării riscurilor cu măsurile sanitare la nivel național; nesupravegherea stării de sănătate pentru toți lucrătorii și neverificarea modului de purtare a echipamentului individual de protecție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura