Câte centre de vaccinare anti-COVID vor fi în Olt

covid
Oltul se pregătește de vaccinarea anti-Covid. Până în acest moment, peste 25 de centre vor fi amenajate pentru a începe campania anul viitor.
Potrivit unor surse din cadrul Direcției de Sănătatea Publică județul Olt va avea aproximativ 19 de centre de vaccinare anti-Covid pentru populația generală și 5 de centre pentru personalul medical. În acest moment acestea sunt în curs de evaluare, astfel că nu a fost stabilite cu exactitatea locațiile.
Dintre cele 15 de centre generale, 3 vor fi în Slatina. In primă faza vor intra in Campania de vaccinarea personalul medical și cel din asistență socială. Pentru aceștia vor fi amenajate cinci centre. În a doua etapă vor intra persoanele din categoria de risc pentru care vor fi identificate 10 centre. Potrivit prefectului Florin Homorean, în Olt sunt identificate aproximativ 85.000 de olteni din această categorie, persoane trecute de 65 de ani și cele cu diverse afecțiuni
Conform aceleași surse in curs de evaluare sunt alte 9 centre ce vor fi în orașele județului. În Slatina vor vi 3 centre, două în Caracal, și câte unul în Corabia, Balș, Piatra Olt, Drăgănești Olt și Scornicești.

Vaccinarea se face cu acordul pacientului, iar în România ar urma să înceapă în prima parte a anului viitor.

Lasă un răspuns