Al doilea vaccin anti-COVID ar putea fi autorizat în Europa pe 6 ianuarie

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a devansat cu aproape o săptămâna data unei posibile autorizări a vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania americană Moderna, informează AFP şi Reuters.Potrivit anunţului EMA, reuniunea sa la care ar putea lua decizia autorizării acestui vaccin, prevăzută iniţial pentru 12 ianuarie, se va desfăşura pe 6 ianuarie.

”Moderna a trimis astăzi, în avans, ultimul pachet de date relevante necesare evaluării solicitării (de autorizare). Acesta conţine informaţii specifice privind producţia vaccinului pentru piaţa UE”, explică EMA.

Această agenţie europeană a anunţat marţi că va lua pe 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea primului vaccin împotriva COVID-19 care ar urma să fie folosit în UE, cel produs de Pfizer-BioNTech, cu opt zile mai devreme decât era planificat.

Vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în Uniunea Europeană în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform Reuters şi AFP.

‘Pe 27, 28 şi 29 decembrie va începe vaccinarea pe teritoriul UE’, a transmis Ursula von der Leyen pe Twitter.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că pe 21 decembrie – cu opt zile mai devreme decât era planificat – va lua o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech.

Comisia Europeană a transmis că va lucra în regim de urgenţă pentru a autoriza la rândul său vaccinul în termen de două zile după unda verde din partea EMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura