OLT: Polițist prins în flagrant când primea mită

mita

Un polițist din Fărcașele este acuzat de luare de mită. Procurorii au deschis un dosar pe numele acestuia pentru infracţiuni de corupţie.

Potrivit anchetatorilor, polițistul a fost surprins în timp ce prime suma de 750 euro. În schimbul acestor bani, șeful de post ar fi trebuit să treacă cu vedere unele fapte ale denunțătorului său implicat într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

În acest dosar denunţătorul polițistului a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea.

Totodată, agentul şef principal de poliţie s-a prevalat de o pretinsă influenţă  asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa.

”S-a dispus reţinerea pe o durată de 24  de ore faţă de agentul şef principal de poliţie M.G. din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele , pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă, prev.de art.291 alin.1 C.p., rap.la art.6 şi 7 lit.c din Legea nr.78/2000”, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt

     

Lasă un răspuns