Urmează schimbări în școlile din Olt

isj-olt

Anul 2021 va începe cu schimbări în învățământ. În Olt, 154 de directori de școlile sunt vizați să își piardă mandatul managerial luna viitoare. Acestora le expiră contractul managerial obținut în urma examenului susținut în 2016.

Potrivit inspectorului general al ISJ Olt, Victor Iacobescu , toți directorii vor fi evaluați, iar cei care vor trece, vor primi o delegație până la 31 august . Restul vor fi schimbați din funcție.

Surse din ISJ Olt susțin că schimbările vizează 20% din directorii școlilor, în mare parte sunt vizate conducerile liceelor.

În Slatina  doar doi directori generali nu s ar afla pe lista celor care vor fi înlocuiți. Mai exact, conducerile de la liceele ”Nicolae Titulescu” și ”Radu Greceanu” vor rămân pe poziții. În schimb restul directorilor sau directorilor adjuncți vor fi eliberați din funcții. De exemplu, la CN ”Ion Minulescu’, unul dintre directorii adjuncți Tiberius Moraru este unul dintre cei aflați pe lista schimbărilor. Totodată și Mirela Dumitru , director și Jenica Urdeș, director adjunct de la liceul tehnologic, PS Aurelian vor fi înlocuite. De asemenea , vizate de noile schimbări sunt și conducerile liceelor Metalurgic, Anișoara Dima, respectiv Marian Croitoru de la ”Alexe Marin”.

Și directorii celor două licee mari din Caracal  sunt vizați de noile schimbări. La Balș , Marian Anghel, de la ‘Petre Pandrea’ poate să stea liniștit, cel puțin până în august În rândul școlilor generale sau grădinițelor nu se anunță schimbări prea mari.

O altă rundă de noi numiri în fruntea școlilor este întrevăzută să aibă loc la finalul lui august când le expiră examenul și celor din a doua etapă.

Cât despre un nou concurs, momentan nu se întrevede posibilitatea organizării unei noi sesiuni de examen.

Lasă un răspuns