Atenție la bradul de Crăciun! Pompierii sunt în alertă

brad

Bradul de Crăciun este bucuria copiilor și reprezintă simbolul sărbătorilor de iarnă. Trebuie însă să avem grijă la instalația luminoasă, dar și la ornamentele pe care le așezăm în pomul de Crăciun. Pompierii ne oferă câteva sfaturi utile.
• Bradul va fi amplasat astfel încât să nu blocheze căile de acces-evacuare și să fie asigurată o distanță de siguranță față de sursele de căldură;
• Nu vor fi utilizate instalații / decorațiuni electrice cu defecțiuni sau improvizații;
• Nu se vor aprinde lumânări sau artificii în brad, indiferent dacă acesta este natural sau artificial;
• Instalațiile electrice ornamentale, conectate la rețeaua de 220V, pot genera incendii, prin folosirea lor continua, nesupravegheată sau prin exploatarea cu improvizații;
• Nu se vor lăsa sobele cu focul aprins atunci când nu este nimeni în locuință sau înainte de culcare;
• Aparatele electrice de încălzire se vor decupla înainte de a adormi sau la plecarea din locuință;
• Instalația electrică nu se va suprasolicita, prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice;
”Recomandăm părinților supravegherea permanentă a copiilor, astfel încât aceștia să nu aibă acces la instalații electrice, petarde, artificii ori alte obiecte artizanale”, a spus Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.
Pentru asigurarea misiunilor de intervenție, în perioada Sărbătorilor, aproximativ 120 de pompieri, cu 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă (zece prevăzute cu accesorii pentru descarcerare și prim ajutor), nouă echipaje SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și alte peste 30 de autospeciale și echipamente specifice ( autospecială scafandri, autospecială pirotehnică, autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, ambarcațiuni cu motor și motopompe ), se vor afla zilnic în dispozitiv.

În cazul producerii unor evenimente de amploare, forțele de intervenție pot fi suplimentate, în cel mai scurt timp, cu alți peste 100 de salvatori aflați în turele libere.

Lasă un răspuns