Federația Sanitas nu este de acord cu Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare

Reprezentanții Federației Sanitas îi asigură pe toți membrii de sindicat că nu vor accepta actuala formă a Ordonanței de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare aflată în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice și că vor recurge la toate mijloacele de manifestare sindicală pentru a le apăra drepturile.

Sanitas trage un semnal de alarmă și spune că, potrivit prevederilor Ordonanței, personalul tehnic-administrativ și de deservire (TESA), infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, asistenții sociali nu vor putea beneficia de dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021.

”Din textul proiectului legislativ reiese intenția Guvernului de a bloca aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare 153/2017 pentru categorii importante de angajați din sistemul sanitar și cel de asistență socială. În consecință, personalul tehnic-administrativ și de deservire (TESA), infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, asistenții sociali, salariații cu cele mai mici venituri din cele două sisteme nu vor putea beneficia de dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021. De asemenea, proiectul de ordonanță limitează veniturile salariaților cel mult la nivelul lunii decembrie 2020, ceea ce face imposibilă raportarea sporurilor și a orelor de gardă la salariul aflat în plată”, se arată într-un comunicat de presă al Federației.

În aceste condiții, Federația Sanitas din România somează public Guvernul proaspăt instalat să își respecte promisiunile făcute salariaților din sănătate și asistență socială în toată perioada stării de urgență și a stării de alertă, indiferent în ce poziție s-au aflat actualii reprezentanți guvernamentali în acea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura