Moț nu renunță la Centura Mediană a Slatinei

centuraaaaaaaaaaa

Primarul Slatinei, Emil Moț, nu renunță ca proiectul ce prevede construirea unei centuri mediane. Acesta cere Guvernului trecerea în administrare primăriei a unei suprafețe de teren pe unde va urma să treacă centura mediană de ocolire.  Este vorba despre 81 de hectare de teren care aparțin Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor .

”Construirea unei șosele care să scoată traficul greu din oraș este în continuare o prioritate pentru municipalitatea slătineană. Pentru a realiza acest obiectiv, am inițiat un proiect de hotărâre care a fost aprobat de consilierii locali, prin care solicităm Guvernului trecerea unei suprafețe de 81 de hectare din administrarea Ministerului Mediului în domeniul public al Slatinei. Centura mediană, cel mai ambițios proiect de infrastructură al Primăriei Slatina, va lega cele două zone industriale din municipiu și va contribui la fluidizarea traficului rutier în zonă. Investiția va fi realizată din buget local, drumul urmând a avea lungimea de 5,6 km și lățimea de 10 m”, a declarat edilul Slatinei .

Investiția, cu o valoare este de peste 70 milioane de lei, va fi realizată cu bani de la bugetul local al Slatinei. Centura mediană a oraşului porneşte din șoseaua care duce către Pitești, din zona ALRO, și ajunge în zona industrială de pe strada Drăgănești, pentru ca apoi să ajungă în Drumul Expres. Șase parcări pentru TIR-uri și alte mașini de marfă urmează a fi dispuse pe acest traseu, fiind eliberate astfel străzile Cireașov, Pitești și Drăgănești, care la momentul actual sunt sufocate autovehiculele de mare tonaj.

Lasă un răspuns