SALVATOR ÎN TIMPUL LIBER: UN POMPIER DIN BALȘ A INTERVENIT PENTRU A AJUTA VICTIMELE UNUI ACCIDENT RUTIER

isu

Un pompier din cadrul Detașamentului de Pompieri Balș, care se afla în timpul liber, a fost primul care a intervenit pentru a le acorda ajutor răniților accidentului rutier care s-a petrecut în după-amiaza de miercuri, 30 decembrie, pe DJ 643, în zona localității Oboga.

Trei persoane, printre care și o minoră, în vârstă de cinci ani, au fost transportate la spital, cu traumatisme grave.

Aflat întâmplător în zona în care s-a produs accidentul, în timpul liber, Ghiță Ion nu a avut nici cea mai mică ezitare în a sări în ajutorul răniților, nu înainte de a evalua rapid starea de sănătate a celor trei răniți și a asigura condițiile de siguranță ale victimelor.

”Ghiță Ion, unul dintre cei mai experimentați paramedici din cadrul SMURD Balș, se afla chiar la spălătoria în fața căreia s-a produs accidentul și a fost la un pas să se afle printre victimele accidentului. Având experiența numeroaselor misiuni de salvare și cunoștințe solide în acordarea primului ajutor calificat, a evaluat rapid situația și a anunțat evenimentul în dispeceratul ISU-SAJ. Până la sosirea echipajelor din cadrul Gărzii Balș, Ambulanței Balș și a elicopterului SMURD Craiova, a asistat victimele accidentului, acordând o atenție deosebită minorei, care prezenta fractură de femur. A răsuflat ușurat când și-a văzut colegii și a continuat să le acorde sprijin până la finalizarea misiunii.Gabi, așa cum îl știm noi toți, ne-a demonstrat, încă o dată, că meseria de salvator se face în primul rând cu sufletul și indiferent de circumstanțe. Îți mulțumim pentru exemplul pe care ni l-ai oferit, Gabi! Avem convingerea că o să acționezi la fel de fiecare dată când o să ai ocazia, indiferent dacă ești la serviciu sau în timpul liber!”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Lasă un răspuns