Luni începe vaccinarea anti-COVID în Olt

sju

Județul Olt este unul dintre județele care nu au demarat campania de vaccinare anti-COVID. Prefectura Olt anunță că în prima etapă se vir imuniza aproximativ 1.000 de persoane, iar pentru acest lucru s-au amenajat patru centre de vaccinare în județ. Imunizarea începe de luni, 4 ianuarie 2021, și va avea loc la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Orășenesc Balș, Spitalul Orășenesc Corabia, în fiecare unitate medicală fiind amenajat câte un centru la care sunt arondate cadre medicale din mai multe localități oltene.

Arondarea la centrele de vaccinare din județul Olt pentru persoanele incluse în Etapa 1 este următoarea:

centrele-de-vaccinare Luni începe vaccinarea anti-COVID în Olt

„Având în vedere condițiile tehnice ce trebuie respectate în procesul de vaccinare, în această primă etapă, pentru județul Olt au fost solicitate inițial 975 doze de vaccin împotriva COVID-19, urmând a se solicita completarea stocului de vaccin în funcție de necesarul comunicat de fiecare centru de vaccinare. Activitatea de vaccinare pentru prima etapă va începe pe data de 4 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Vaccinarea împotriva noului Coronavirus în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale astfel:

Etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat;

Etapa II – include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa III – include populația generală.

Potrivit reprezentanților instituției Guvernului în teritoriu, toate informațiile despre imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Lasă un răspuns